RTL: Több egészségügyi dolgozót is kényszerszabadságra küldtek a kórházak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Míg a koronavírusos betegekre várnak, sok egészségügyi dolgozót szabadságra vagy fizetés nélküli szabadságra küldtek a magyar kórházak és szakrendelők - idézi a dolgozók egyik zárt Facebook-csoportjába írt panaszokat az RTL Klub Híradója. Dr. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke meg is erősítette ezeket, azt mondta, a kényszerszabadságolások miatt sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése is. Az egészségügyi ellátást felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériuma tagadja ezt, az RTL-nek azt írták: „egyetlen állami kórház sem kötelezi az ápolókat fizetés nélküli szabadságra”.

Soós szerint a kórházak és rendelőintézetek gyakran úgy oldják meg a helyzetet, hogy közös megegyezést próbálnak kierőltetni a munkavállalókból, de a FESZ szerint ez így sem elfogadható.

Jelenleg több magyar kórházban is több osztály kiüresedett, miután az intézmények koronavírus-fertőzöttek ellátására álltak át. Egyelőre azonban nincsen olyan sok fertőzött, hogy létszámuk minden dolgozó intenzív osztályokra irányítását indokolná.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér