Sorra betegednek meg az öregek a stockholmi idősotthonokban

külföld
2020 április 2., 16:26

Stockholmi idősotthonokban legalább 250 ember fertőződött meg a Sars-CoV-2 elnevezésű új koronavírussal, közülük sokan más betegségekben is szenvednek - közölte az SVT televízió adásában csütörtökön az otthonat ellátó szolgálat képviselője.

Eddig ötvenen haltak meg - mondta Stefan Amér, a Familjeläkarna szolgálat vezetője. A szervezet végzi el a stockholmi régió idősotthonai majdnem felének orvosi ellátását a televíziócsatorna szerint. Egyelőre nem tudni, pontosan hányan betegedtek meg az új koronavírus okozta Covid-19 kórban a stockholmi idősotthonokban.

„Jelzéseket kaptunk Stockholmból és az ország más részeiből is, hogy sok az eset az idősotthonokban” - mondta el Anders Tegnell, a svéd Állami Közegészségügyi Hivatal epidemiológusa napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az idősek hatékonyabb védelme érdekében a svéd kormány a héten látogatási tilalmat rendelt el az ország összes idősotthonában.

Svédországban eddig 282 beteg hunyt el a Covid-19 következtében, közülük 178-an Stockholm régiójában. Az országban csütörtök délutánig csaknem 5500-ra rúgott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. (MTI)