Tavaly 31 ezer, most 5 ezer járat repül Európa fölött naponta

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az egy évvel ezelőtti, európai légi járatok alig 12-14 százaléka repül most, közölte az Eurocontrol. Az akkori 31 ezerrel szemben most napok óta 5 ezer körüli járat üzemel. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség csütörtökön tette közzé a februári utasforgalmi adatokat, ami szerint globálisan 14 százalékkal csökkenést mutatott, de a hatás régiónként nagy eltéréseket mutatott: Ázsia-Óceániában már februárban 41 százalék volt a csökkenés, Európában még 0,7 százalékos, Észak-Amerikában 5,5 százalékos növekedést regisztráltak. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér