A Pesti Úti Idősek Otthona 18 lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították kórházba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hiába rendeltek el látogatási tilalmat a fővárosi idősotthonokban, a fertőzés megjelent a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonában, közölte a főpolgármester hivatal. 

A Pesti Úti Idősek Otthona 5 lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították csütörtökön kórházba. A kórházban elvégzett tesztek mindannyiuk esetében igazolták a gyanút, koronavírustesztjük pozitív lett,

írják. Hozzáteszik: az időseket gondozó intézmény további 13 lakóját koronavírusgyanús tünetekkel különítették el, pénteken pedig ők is kórházba kerültek. A közlemény szerint jelenleg hivatalosan megerősített koronavírusos beteg nincs az intézményben, amire a X. kerületi tisztifőorvos azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

"Tragédiába torkollhat, ha a koronavírus bejut egy idősotthonba," írtuk korábban. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó