Bajnán leszállt egy mentőhelikopter, a polgármester és az orvos együtt kérik a lakosokat, hogy töröljék az erről szóló bejegyzéseiket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közös bejegyzésben kérte Bajna község honlapján Mühlhammer Ferenc háziorvos és Pallagi Tibor polgármester, hogy a lakosok ne posztoljanak a közösségi médiában fotókat vagy videókat arról a csütörtöki esetről, amikor mentőhelikopter jelent meg a faluban, miközben rendőrök intézkedtek.

Mühlhammer Ferenc arról írt, hogy a háziorvosi rendelőjében egy beteghez - hangsúlyozottan NEM koronavírus-gyanús betegéhez - mentőt kellett hívnia, de végül egy a körzetben tartózkodó mentőhelikopter érkezett. A rendőrség pedig forgalomirányítás céljából jelent meg.

A lakosságot az esetleges bejegyzéseik levételére is megkérő írás végén emlékeztetnek arra, hogy “a rémhírek terjesztése büntetőjogi szankciókat von maga után.”

(via infoesztergom.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér