Koronavírusos lett egy magyar katona Boszniában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Két magyar katonát haza Szarajevóból Magyar Honvédség Mi-17 helikoptere 2020. március 31-én, közölte a Honvédelmi Minisztérium a honlapján. A tájékoztatás szerint 

"egyikük igazoltan COVID -19 vírussal fertőzött, a másik katona esetében a fertőzés gyanúja merült fel, amely az elvégzett vizsgálatokat követően alaptalannak bizonyult."

A fertőzött katonánál nem volt szükség kórházi ápolásra, házi karanténba került. A minisztérium közölte: a szarajevói kiutazás alkalmával egészségügyi szakemberekkel erősítette meg a kontingenst. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér