Mentők: mindenki otthon, 30 százalékkal csökkent a balesetek száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások következtében 30 százalékkal csökkent a balesetek száma Magyarországon," mondta az Országos Mentőszolgálat főigazgatója pénteken az M1-en. Csató Gábor hozzátette: munkájuk nem csökkent, sőt, 

mennyisége jelenleg megegyezik azon nyári időszakéval, amikor nő a feladatok száma. 

"A terhelés fokozatos növekedésével lépcsőzetes erőátcsoportosítás történik," tette hozzá. Az OMSZ főigazgatója felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt hetekben csökkent az agyvérzések és a szívinfarktusok száma is, egyelőre vizsgálják, hogy ez trendszerű vagy átmeneti változás. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér