Orbán a Néppárt főtitkárának: Nincs időm ilyesmire!

POLITIKA
2020 április 03., 12:57

Orbán Viktor pénteken levelet írt Antonio López-Istúriznak, az Európai Néppárt főtitkárának. A magyar  miniszterelnök a Néppárt határozott kritikáira reagált, amivel a magyar felhatalmazási törvényt illették. Emlékezetes, hogy csütörtökön a Néppárt 13 nemzeti tagpártja kérte a Fidesz kizárását a jogállamot a járvány ürügyén határidő nélkül felszámoló, a független sajtót megsemmisítéssel fenyegető, Európában példátlan törvény miatt.

 Orbán válaszában feltűnően nyers stílusban fordult López-Istúrizhoz:

 „Kedves főtitkár úr!

Világunk kétségkívül a feje tetejére állt. Mi, a világ miniszterelnökei és pártvezetői most arra koncentráljuk az energiáinkat, hogy hatékony és gyors döntéseket hozzunk polgáraink életének megóvása, egészségének és biztonságának védelme érdekében.

Nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyikünknek ideje maradjon arra, hogy más országok szándékairól fantáziáljon. Ezekben az időkben az ilyesmi nekem luxusnak tűnik.

A legmélyebb tisztelettel: nekem nincs időm ilyesmire! Bármiről kész vagyok tárgyalni, ha véget ér ez a járvány. Addig minden időmet kizárólag a magyar életek megmentésének, illetve az ország gazdasági és szociális felépüléséhez szükséges lépések előkészítésének szentelem, az Alaptörvény adta keretek között.

Azt javaslom, hogy mindannyian cselekedjünk hasonlóan a saját országainkban.”

A kép baloldalán Antonio López-Istúriz, középen Joseph Daul, jobb oldalon Orbán Viktor az Európai Néppárt 2018-as, helsinki kongresszusán.
photo_camera A kép baloldalán Antonio López-Istúriz, középen Joseph Daul, jobb oldalon Orbán Viktor az Európai Néppárt 2018-as, helsinki kongresszusán. Fotó: MARKKU ULANDER/AFP


Novák Katalin szerepének kormányon belüli erősödését jelzi, hogy a levelet az ő Twitter-posztja útján szivárogtatta ki a magyar kormány.

link Forrás