Szijjártó: Hat WizzAir gépnyi maszk érkezik Kínából

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre," közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében. Szijjártó Péter miután tárgyalt a Wizz Air vezérigazgatójával, elmondta, hogy a légitársaság kulcsszerepet játszik Magyarország "történelmének legnagyobb hazatérési akciójában" és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök Magyarországra szállításában. 

Szijjártó pénteken  fogadta a Huawei delegációját is, amit Wu Biqiang, a Huawei Technologies ügyvezető igazgatója vezet. A külügyminiszter közölte, hogy a kínai cég 

50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, ezek péntek reggel érkeztek meg Budapestre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér