85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg a koronavírusostól Magyarországon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gulyás Gergely miniszter árulta el egy újságírói kérdésre a szombati sajtótájékoztatón, hogy 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg Magyarországon a koronavírustól. Ez a magyarországi igazolt koronavírusos fertőzöttek 12,5 százaléka. 

Ez abszolút új információ, az elmúlt napokban-hetekben sem az operatív törzs, sem a kormány nem reagált az ezzel kapcsolatos kérdésekre. Részletek most sem derültek ki, így például nem tudni, hogy van-e intézmény, melyet különösen érintett a fertőzés, illetve hogy van-e esetleg súlyosabb állapotban lévő fertőzött a megbetegedettek között. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó