A kijárási korlátozások végéig börtönben kell maradnia egy német férfinak, mert nem bírt leállni a házibulizással

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután a múlt héten a rendőröknek négyszer kellett kimenniük a folyton bulizó, 34 éves, bambergi férfi lakására, csütörtökön őrizetbe vették, amikor négy ismerősével ivott otthon. A bíróság most úgy döntött, hogy a nyughatatlan férfinak április 19-ig, azaz a kijárási korlátozások végéig börtönben kell maradnia. Egyben a férfi vendégei ellen is feljelentést tettek, ők bírságra számíthatnak a járványügyi szabályok megszegése miatt.

Németországban a kijárási korlátozások miatt a házibulikat sem engedélyezik, a héten egy nyolcfős szülinapozást is felszámoltak. (Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó