Minden hetedik Ausztriában élő magyar elvesztette a munkáját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kijárási korlátozások bevezetése óta Ausztriában nagyon megugrott a munkanélküliség. A G7 elemzése szerint a leépítés sokkal nagyobb arányban érintette a külföldi munkavállalókat, mivel nagyrészt a különösen súlyos helyzetbe került iparágakban dolgoztak. 

A lap az osztrák állandó lakcímmel rendelkező új munkanélküliek listáját átvizsgálva arra jutott, hogy míg az osztrákok közül csak minden 29. veszítette el a munkáját, addig minden 7. Ausztriában élő magyar munkanélküli lett. A szám azért lehet ilyen magas, mert a magyarok harmada a vendéglátásban dolgozik, ami most teljesen leállt. A lap számításai szerint csak ebben az iparágban közel ötezer kint lakó magyar vesztette el az állását.

Ugyanakkor a lap hozzátette, hogy  munkanélküliként csak az Ausztriában lakó munkavállalókat regisztrálják, viszont 100 ezernyi osztrák munkát vállaló magyar közül 41 ezer ingázó volt, így ők csak Magyarországon kaphatnak munkanélküli ellátást, és nem is szerepelnek a kinti statisztikában sem munkanélküliként. (G7)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó