Moszkva pátriárkája autós körmenetet szervezett a koronavírus ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kirill moszkvai pátriárka pénteken egy autókonvojjal hordozta körbe a főváros utcáin Szűz Mária ikonját, hogy megállítsa a koronavírus terjedését. A pátriárka azt mondta imádkozik a járvány leküzdéséért, a híveket pedig arra szólította fel, tartsák be a hatóságok által előírt korlátozásokat.

Kirill pátriárkaFotó: Oleg Varov/AP

Korábban voltak olyan papok, akik helikopterrel repültek át a járvánnyal érintett régiók felett, hogy imával és énekléssel segítség a vírus elleni küzdelmet. 

Fotó: Sergei Vlasov/AP

Oroszországban Moszkva lett a járvány gócpontja, ezért a fővárosban hétfőn vezettek be korlátozásokat, amit később más régiókban is elrendeltek. A hivatalos adatok szerint az országban 4149 fertőzöttet azonosítottak, valamint 34 halálos áldozata van a betegségnek. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér