Koronavírus-számok Magyarországon 01.17.
Elhunytak + 77 Σ 11 341
Kórházban - 63 Σ 4 345
Fertőzöttek + 1 241 Σ 351 828
Tesztek + 17 275 Σ 2 953 710

Péntek óta 55 új magyar fertőzöttet azonosítottak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Újabb 55 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 678 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Péntek óta hatan haltak meg a betegségben, közülük öten 77 év felettiek. Így a halálos áldozatot száma 32-re emelkedett. Ugyanakkor a gyógyultak száma már 58.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, figyelmeztetett a kormányzati oldal. 

Megjegyezték, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. (koronavirus.gov.hu)