Újabb menekülttábort vontak karantén alá Görögországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Újabb menekülttábort vontak karantén alá a görög hatóságok, miután egy 53 éves afgán férfinak pozitív lett az új típusú koronavírusra elvégzett tesztje – jelentette be a görög bevándorlási és menekültügyi minisztérium.

Az Athéntól 40 km-re északkeletre lévő Malakasza táborának lakóját egy athéni kórházba szállították, és a közegészségügyi hatóság elkezdte a kontaktok keresését. A minisztérium közölte: a tábort – ahol kb. 1600 ember él – 14 napra vonják vesztegzár alá, erre az időre pedig a tábor őrizetét is megerősítik.

A malakaszai menekülttábor 2016. május 18-án.Fotó: Milos Bicanski/Getty Images

Csütörtökön 20 menedékkérő tesztje lett pozitív az Athéntól északra fekvő, körülbelül 3000 embernek szállást adó Ritszona menekülttáborban, amelyet a hatóságok ezt követően vontak karantén alá.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Görögországban 1673 regisztrált koronavírus-fertőzött van, 68-an belehaltak a vírus okozta betegségbe, 78 ember pedig meggyógyult. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó