112 thai orvos és ápoló került karanténba egy motorbalesetes magyar miatt, aki titkolta, hogy fertőzött területen járt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A Bangla utcai mulatónegyed.

Két kórházból száznál is több, összesen 112 thai egészségügyi dolgozót vont ki legalább két hétre a forgalomból az a magyar turista, aki miután Phuket szigetén a motorbalesete után kórházba került, nem említette meg, hogy fertőzött területről érkezett - derül ki a Bangkok Post cikkéből.

A 25 évesen meghalt férfi egy súlyos motobaleset után, nyakcsigolyatöréssel került kórházba még március 25-én. Kivizsgálás után átszállították egy másik intézménybe, ahol megműtötték. A végtagjait ugyan utána sem tudta mozgatni, de a körülményekhez képest jól volt, amikor négy nappal későn, 29-én az őt ápolók gyanút fogtak. Ugyanis egy olyan helyről, egy Patong Beach-i mulatóutcából, a Soi Bagláról érkezett látogatója, ami a szigeten belül a fertőzés egyik ismert epicentruma. 

A kórházi személyzet a vendéget látva gyanút fogott és kikérdezték a magyart – nyilatkozta Chalermpong Sukhonthapol, a Vachira Phuket Hospital igazgatója. Így derült ki, hogy a férfi korábban két hétig lakott a gócpontban, azelőtt pedig Malajziában járt. Ezek után tesztelték le, hogy kiderüljön, koronavírussal fertőzött.

A magyar férfinak az ezt követő napokban felment a láza, légzési nehézségei támadtak majd múlt pénteken meghalt, miután előtte szepszist is kapott..

Az igazgató szerint sokkoló, hogy a beteg nem jelezte, hogy fertőzött lehet. Emiatt a kórház dolgozói közül 104 személyt magas, 8 továbbit pedig alacsony fertőzési kockázatúnak minősítettek. Előbbieket állami karaténba, utóbbiakat otthoniba helyezték 14 napra, összesen 112 személyt. Az érintett dolgozóikat azonnal tesztelni is kezdték, 94 személy tesztje negatív lett, 18 eredményt még várnak.

“Arra kérem a helyieket és a turistákat, hogy nyíltan beszéljenek az előzményekről. Ne titkolózzanak, ahogy ebben az esetben történt, mert ez több mint 100 egészségügyi dolgozót vont ki a forgalomból” - mondta az igazgató.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó