15 ezer zoomos beszélgetés került ki a netre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eddig több mint 15 ezer, a Zoom nevű alkalmazáson keresztül lebonyolított privát videóbeszélgetés és konferencia került ki a videómegosztókra, főleg a YouTube-ra és a Vimeóra - idézi a Washington Post cikkét a hvg.hu. A Washington Post szerint a probléma oka, hogy a zoomos beszélgetések fájlnevei könnyen beazonosíthatóak, így nem nehéz keresni köztük.

A Zoom azonban azt állítja, a szervereik érintetlenek, tehát a beszélgetések nem tőlük szivárogtak ki, hanem valószínűleg olyan hívásokról lehet szó, amiket a résztvevőik rögzítettek, és utána más szervereken tároltak, ezekről kerülhettek ki a felvételek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér