A második világháború óta nem látott gazdasági visszaeséssel számol a francia pénzügyminiszter

Mivel a franciák nagy része még mindig vesztegzár alatt van legalább a hónap közepéig, az ország pénzügyminisztere szerint az elmúlt 75 év legsúlyosabb recessziója fenyegeti az országot. Az AFP jelentése szerint Bruno Le Maire pénzügyminiszter a szenátus egy bizottsága előtt számolt be a várható gazdasági hatásokról, melyekről azt mondta, hogy "Sokkal súlyosabbak lesznek", mint a 2008-9-es nagy pénzügyi világválság idején tapasztaltak.

"1945 óta 2,2 százalékos volt a legnagyobb visszaesés, 2009-ben, a nagy pénzügyi világválság után. Most valószínűleg bőven 2,2 százalék felett leszünk. Ez egy indikátora annak, hogy milyen mértékű gazdasági megrázkódtatásra számíthatunk" - idézte a hírügynökség Le Maire-t.

A francia statisztikai hivatal, az Insee már márciusban azt jelentette, hogy a kijárási korlátozások 35 százalékkal vetették vissza a gazdasági aktivitást, és hogy minden karanténban töltött hónap 3 tizedszázalékkal veti vissza az ország éves GDP-jét. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér