A régió 41 irodaházának tulajdonosába vásárolta be magát az MNB alapítványainak vagyonkezelője

politika
2020 április 06., 15:39

Az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A. ingatlanfejlesztő cég 61,49 százalékos tulajdonrészét. 

Az MNB Alapítvány vagyonát kezelő társaság a Lone Star Funds amerikai befektetési alaptól vásárolta meg a részesedést. A lengyelországi központú GTC-t 1994-ben alapították. A varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett ingatlanfejlesztő és ingatlanbefektető cég 748 ezer négyzetméternyi bérbeadható alapterületű ingatlant birtokol Magyarországon és a térség más országaiban. Az Optima úgy véli, hogy a tranzakcióval megszerzett ingatlanok hosszú távon is kedvező befektetési lehetőséget jelentenek - olvasható a közleményükben. 

A napi.hu cikke szerint a tranzakcióval az Optima alapja a régió 6 országában 41 irodaházat és 5 kiskereskedelmi létesítményt tulajdonló társaság többségi tulajdonosává válik.

Mint írják, a varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett GTC S.A. birtokában összesen 748 ezer négyzetméternyi bérbe adható alapterületű ingatlan van Magyarországon (például Duna TowerCenter Point és Center Point 3 Irodaház, a GTC Metro irodaház) és a régió számos országában. A tranzakció lezárásához több ország versenyhatóságának engedélyére is szükség lesz még. 

A tranzakcióval, amelynek zárásához még szükség van több ország versenyhatóságának engedélyére, az Optima alapja egy jól menedzselt, biztos szakmai alapokon működő, átlátható portfólióra tesz szert.