A régió 41 irodaházának tulajdonosába vásárolta be magát az MNB alapítványainak vagyonkezelője

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A. ingatlanfejlesztő cég 61,49 százalékos tulajdonrészét. 

Az MNB Alapítvány vagyonát kezelő társaság a Lone Star Funds amerikai befektetési alaptól vásárolta meg a részesedést. A lengyelországi központú GTC-t 1994-ben alapították. A varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett ingatlanfejlesztő és ingatlanbefektető cég 748 ezer négyzetméternyi bérbeadható alapterületű ingatlant birtokol Magyarországon és a térség más országaiban. Az Optima úgy véli, hogy a tranzakcióval megszerzett ingatlanok hosszú távon is kedvező befektetési lehetőséget jelentenek - olvasható a közleményükben. 

A napi.hu cikke szerint a tranzakcióval az Optima alapja a régió 6 országában 41 irodaházat és 5 kiskereskedelmi létesítményt tulajdonló társaság többségi tulajdonosává válik.

Mint írják, a varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett GTC S.A. birtokában összesen 748 ezer négyzetméternyi bérbe adható alapterületű ingatlan van Magyarországon (például Duna TowerCenter Point és Center Point 3 Irodaház, a GTC Metro irodaház) és a régió számos országában. A tranzakció lezárásához több ország versenyhatóságának engedélyére is szükség lesz még. 

A tranzakcióval, amelynek zárásához még szükség van több ország versenyhatóságának engedélyére, az Optima alapja egy jól menedzselt, biztos szakmai alapokon működő, átlátható portfólióra tesz szert.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér