A távolságtartás jegyében stadionban vizsgáztak a dél-koreaiak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több mint száz dél-koreai pályázott az Anszan várost fenntartó Ansan Urban Corporation által meghirdetett álláspályázatokra, de a koronavírus miatt érvényben lévő, távolságtartás előíró országos intézkedések miatt igencsak nehézkes volt megszervezi, hogy a jelentkezők egyszerre meg tudják írni a kiválasztásukhoz szükséges belépési vizsgát. A vizsgát végül a város nyitott stadionjában tartották, ahol egymástól 5 méteres távolságban helyezték el az asztalokat.

A Reuters videójában az egyik jelentkező arról beszélt, nagyon furcsa élmény volt az asztala alatt a stadion füvét látni, miközben a vizsgáját írta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér