A távolságtartás jegyében stadionban vizsgáztak a dél-koreaiak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több mint száz dél-koreai pályázott az Anszan várost fenntartó Ansan Urban Corporation által meghirdetett álláspályázatokra, de a koronavírus miatt érvényben lévő, távolságtartás előíró országos intézkedések miatt igencsak nehézkes volt megszervezi, hogy a jelentkezők egyszerre meg tudják írni a kiválasztásukhoz szükséges belépési vizsgát. A vizsgát végül a város nyitott stadionjában tartották, ahol egymástól 5 méteres távolságban helyezték el az asztalokat.

A Reuters videójában az egyik jelentkező arról beszélt, nagyon furcsa élmény volt az asztala alatt a stadion füvét látni, miközben a vizsgáját írta.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót