Az Apple előállt az iMaszkkal a koronavírus ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Apple is beszállt a koronavírus elleni harcba, és számítógépek és telefonok készítése helyett műanyag arcmaszkokat készítenek egészségügyi dolgozóknak.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook vasárnap osztotta meg a Twitteren, hogy már megtervezték a védőpajzsot és elkezdték az előállítását is. Meglehetősen nagy célkitűzést állítottak maguk elé, szeretnének hetente több mint egymillió maszkot készíteni, amit először az amerikai egészségügyi dolgozóknak adnának, utána pedig a civilek között is terjesztenék. Emellett 20 millió olyan maszkot is szeretnének gyártani, amit a világ országainak adományoznának.

A műanyag pajzsokat kevesebb mint két perc alatt össze lehet szerelni, és az első adagot már ki is szállították.

„Ez egy valóban globális erőfeszítés, minden szinten folyamatosan és szorosan együttműködünk a kormányokkal, hogy ezeket a leginkább rászoruló helyekre adományozzuk” - mondja Tom Cook. (BBC)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér