„Azokat a pénzeket, amiket Mészárosnak meg a famíliának szánt, át kell csoportosítani az orvosok és az ápolók zsebébe!”

politika
2020 április 06., 10:39

Orbán Viktor helyett Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette röviden a kormány gazdaságvédelmi programját hétfőn az Országgyűlésben.  Az ellenzéki pártok éles kritikával reagáltak.

„A miniszterelnök úr a munkahelyvédelem szempontjából nem jelentett be semmit. Ennek a vétkes mulasztásnak az az ára, hogy minden egyes nap négyezer fővel nő a munkanélküliek száma” – kezdte a reagálások sorát a Jobbik pártelnöke, Jakab Péter.  

„Ne fosszák ki az önkormányzatokat, mert nincs rá szükség! (...) Nem kell megszorító politikát folytatni, mert van pénz. Tudja hol van? 150 milliárdot szánnak propagandára! 600 milliárdot költenek Budapest–Belgrád vasútvonalra!” 

– mondta Jakab Péter.  

link Forrás

Hozzátette: 

„Most csak annyit kell tenni, hogy azokat az uniós pénzeket, amiket Mészárosnak meg a famíliának szánt, azt most szépen át kell csoportosítani az orvosok, ápolók, rendőrök és a melósok zsebébe!”

„Semmi pénzt a haveroknak! Semmi pénzt a rokonoknak!”

„Adjanak több pénzt a nyugdíjasoknak, de ne jövő februárban, könyörgöm” – kezdte a Szocialista Párt elnöke, Tóth Bertalan, aki konkrét javaslatokat is tett.  

„Több pénzt az önkormányzatoknak! Amit önök az önkormányzatokkal tesznek, az bűn! (..) Adjanak több pénzt, ne vegyenek el. De semmi pénzt a haveroknak! Semmi pénzt a rokonoknak!”

- mondta Tóth. 

link Forrás

Az MSZP vezérszónoka szerint az „egész múlt heti cirkusz” arra volt jó, hogy behozzanak most egy salátatörvényt, „amelyben eltitkolják a közpénz-fehasználást, és jövedelemhez, földekhez juttatják a háttér oligarcháikat, barátaikat”.

„Mi van Mészáros Lőrinccel? Mi van a tolvaj Tiborczal?”

„Nagyon helyes, hogy a multikra kivetnek adót, de mi van az önök oligarcháikkal? Mi van Mészáros Lőrinccel? Mi van a tolvaj Tiborczal?" – kérdezte a Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea.

link Forrás

 Arcpirítónak nevezte az egészségügyi dolgoz egyszer 500 ezer forintos juttatását: 

„Az két havi bér, miközben 200 ezrekért dolgoznak havonta az ápolók úgy, hogy egyébként sem most, sem a következő hónapokban nem kapják meg a túlórapénzeket.”

link Forrás

A miniszterelnöki hétfői bejelentése túl általános, ebből sok mindent nem lehet levonni, mondta az LMP-s Schmuck Erzsébet. Szerinte egyetlen dolog mégis kiderült:

„a kormány lemondott a nyugdíjasokról”. 

link Forrás

„A következő évben fognak egy heti emelést kapni, de addig mi lesz velük?” – kérdezte a kormányt Schmuck. Ha a kormány valóban segítené szeretné a nyugdíjasokat, akkor már a jövő hónapban odaadná az emelést – mondta az LMP-s szónok. 

Mentőöv helyett reménytelenség

A kormány ma bejelentett csomagja a mentőöv helyett a reménytelenséget kínálja, kezdte a DK-s Oláh Lajos. Sem azokat, akiket már elbocsátottak, sem a legszegényebb családokat nem segíti a kormány. A nyugdíjasokat pedig csak távoli ígéretekkel hitegetik, mondta Oláh, majd szónoki kérdést tett fel Gulyás Gergelynek:  

„Tisztelt miniszter úr, ha ön háza kigyullad, önnek megfelelő-e az, hogyha azt mondják, hogy majd jövőre jön a tűzoltó?”

link Forrás

Szerinte az, hogy az önkormányzatoktól forrásokat vontak el, szintén a nyugdíjasokat érinti hátrányosan: hiszen jelenleg az önkormányzatok látják el a nyugdíjasokat a kormány kérésének megfelelően, amihez semmilyen plusz pénzt nem adtak. 

Az EU szinte kéksisakosokat küldene az országba

„Érthetetlen számunkra, hogy az ellenzék soraiból és Brüsszelből a veszélyhelyzet idején is nyílt hazugsággal rugdosnak bennünket, szinte már kéksisakosokat küldenének az országba” – mondta a KDNP-s Vejkey Imre. Szerinte értehetetlen, hogy az Európai Unió a pandémia alatt sem a koronavírussal, hanem Orbán Viktorral foglalkozik. 

„Azt üvöltik most, Húsvét közeledtével, hogy feszítsd meg!”

– tette hozzá a kereszténydemokrata képviselő. 

link Forrás