Több mint húsz százalékot zuhantak idén a BMW eladásai

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egyértelműen megmutatkoznak a koronavírus-járvány következményei a BMW konszern eladási statisztikáin. A cég hétfői bejelentése szerint az idei év első három hónapjában 20,6 százalékkal csökkentek az eladásaik az előző év azonos időszakához képest.

Kínában az átlagnál nagyobb volt a visszaesés, ott 31 százalékkal estek vissza az eladásaik. Kínában Hupej tartományban már januárban, februártól pedig az ország nagy részén szigorú korlátozásokat, kijárási tilalmat vezettek be a járvány megfékezésére.

Ugyanez idő alatt Európában is 18 százalékkal esetek vissza az eladások.

A BMW saját adatai is alátámasztják, hogy mindez a járvánnyal függhet össze: Kínában már februárban, Európában és az Egyesült Államokban márciusban esett vissza látványosan a kereslet járműveik iránt.

A BMW európai és észak-amerikai üzemeiben jelenleg szünetel a termelés, mivel Pieter Nota pénzügyi és értékesítési igazgató szerint "a konszern rugalmasan alkalmazkodik a kereslet alakulásához". Ő optimizmusra is lát okot, tájékoztatása szerint "Kínában a megrendelések számottevő növekedésével már mutatkoznak a fellendülés első jelei" is. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér