Felpörgőben az oroszországi koronavírus-járvány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Vörös tér, Moszkva, koronavírus, 2020. április 6.Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Kedden 1154 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek Oroszországban - írja a Moscow Times. Ezzel 7497-re nőtt a fertőzőttek száma az országban, legalábbis ami a regisztráltakat illeti. Ennyi új fertőzöttet eddig egyetlen nap sem jegyeztek fel. 

Az még a helyi sajtóban is szinte nyílt titokként kezelik, hogy a valós fertőzöttek száma ennek feltehetően sokszorosa. Ezzel együtt is igaz, hogy Európához képest Oroszországot ezidáig nem sújtotta mélyen a járvány: idáig 58 áldozata volt a vírusnak. 

Az érintettek zöme Moszkvában él, ahol a hatóságok már felszólították a lakosságot, hogy ha tehetik, ne hagyják el otthonaikat.

Szakértők szerint nagyon megnehezíti a pontos esetszám megbecsülését, hogy a bürokrácia nem segíti, hanem éppenséggel akadályozza a tesztelést. (Moscow Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér