Már itthon is készült kutatási terv a tényleges fertőzöttség felmérésére

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mivel a hivatalos kormányzati oldal is elismeri, hogy „a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek”, és több országban is tervezik a koronavírus tényleges terjedésének felmérését, rákérdeztünk az Operatív Törzsnél, hogy  tervezik-e reprezentatív mintán szerológiai tesztekkel felmérni a járvány valós méreteit.

Válaszában Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, 

készült olyan kutatási terv, ami remélhetően választ ad arra, hogy milyen a lakosság átfertőzöttsége.Ezt abból lehet kikövetkeztetni, hogy mennyi és milyen típusú ellenanyag-szintet tudnak mérni a lakosokban. Ezzel bizonyítani lehet, hogy a fertőződés már korábban megtörtént, vagyis ellenanyag van a szervezetben, ami védelmet is szolgál. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó