A kormány abban bízik, hogy júliusig a gazdaság ügyei már rendeződni látszanak, de ezt még nem szabad mondani

Interjúban részletezte a ma bejelentett gazdaságvédelmi intézkedéseket az innovációs és technológiai miniszter az Inforádió Aréna című műsorában.

A kieső munkaidő 15-50 százalékos lehet, az ezért járó munkabér és költségei bő kétharmadát állja az állam május 1-től három hónapig

– ismertette Palkovics László a bérkiegészítési intézkedést. A munkavállalónak semmit sem kell tennie, mondta, „a munkáltatónak kell bemutatnia a járási munkaügyi osztályon a megrendelésállomány csökkenését igazoló papírokat”, és a kieső munkaidőre vonatkozó bért, illetve annak költsége 70 százalékát adja oda az állam május elsejétől három hónapig. 

Azért három hónapig, mert a kormány abban bízik, hogy júliusig a gazdaság ügyei már rendeződni látszanak, és onnantól kezdve visszatérünk a normál helyzetbe.

„Ezt persze így még nem szabad mondani, túl korai lenne“

– tette hozzá Palkovics.

„Nem a csökkentett munkaidő, hanem a kieső idő után járó bér 70 százalékát fizeti ki az állam”

 – derült ki az interjúból. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.