A kormány abban bízik, hogy júliusig a gazdaság ügyei már rendeződni látszanak, de ezt még nem szabad mondani

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Interjúban részletezte a ma bejelentett gazdaságvédelmi intézkedéseket az innovációs és technológiai miniszter az Inforádió Aréna című műsorában.

A kieső munkaidő 15-50 százalékos lehet, az ezért járó munkabér és költségei bő kétharmadát állja az állam május 1-től három hónapig

– ismertette Palkovics László a bérkiegészítési intézkedést. A munkavállalónak semmit sem kell tennie, mondta, „a munkáltatónak kell bemutatnia a járási munkaügyi osztályon a megrendelésállomány csökkenését igazoló papírokat”, és a kieső munkaidőre vonatkozó bért, illetve annak költsége 70 százalékát adja oda az állam május elsejétől három hónapig. 

Azért három hónapig, mert a kormány abban bízik, hogy júliusig a gazdaság ügyei már rendeződni látszanak, és onnantól kezdve visszatérünk a normál helyzetbe.

„Ezt persze így még nem szabad mondani, túl korai lenne“

– tette hozzá Palkovics.

„Nem a csökkentett munkaidő, hanem a kieső idő után járó bér 70 százalékát fizeti ki az állam”

 – derült ki az interjúból. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér