Szijjártó: A migráció miatt adományoztunk 100 ezer maszkot Észak-Macedóniának

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután Orbán Viktor az Országgyűlés előtt jelentette ki, hogy nincs az országban annyi szájmaszk, hogy mindenkinek jusson, és még ő is sajátkezűleg készített magának, a külügyminisztérium 

100 ezer maszkot és 5 ezer védőruhát adományozott Magyarország Észak-Macedóniának. 

Hogy miért, arról hétfőn beszélt Szkopjéban Szijjártó Péter, derül ki RTL Klub kedd esti Híradójából.

"Ha ezek az ország legyengülnek, a szó szoros és átvitt értelmében is, akkor a védekezési kapacitásuk is gyengébb lesz. És ha jön egy nagy illegális migrációs nyomás, aminek sajnos megvan az esélye, akkor ezek az országok nem tudnának ellenállni,"

magyarázta a külügyminiszter. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó