A budafoki gyár szerint ha mindenki csak annyit venne, amennyit fel is használ, nem lenne ez a Nagy Élesztőhiány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A liszt és a vécépapír mellett az élesztőt is nagyon keresték az emberek az elmúlt hetekben a boltokban, a legtöbb helyen el is tűnt a polcokról. A budafoki élesztőgyár, ami lassan 110 éve gyárt élesztőt, hétfőn a Facebookon reagált a hiányra:

Azt írták, a gyár teljes kapacitással működik, napi 24 órában, hétvégén, ünnepnapokon is gyártanak, de az élesztőgyártáshoz idő kell. A megszokott mennyiség többszörösét szállítják a kereskedelmi egységekbe, de a boltok polcairól órák alatt eltűnik az a mennyiség, ami eddig akár 1-2 hétre elegendő volt.

Pedig piacra dobták az eddig sütőiparnak gyártott, 500 grammos kiszerelésű termékeket is.

Azt írták, a pánikfelvásárlás miatt egész Európában élesztőhiány van, pedig ha mindenki csak annyit venne, amennyit tényleg fel is használ a közeljövőben, nem lenne hiány.

Akkor lesz újra elég, ha a fogyasztók elhiszik, hogy ők továbbra is gyártanak, és szállítanak élesztőt, úgyhogy nem kell dobozszámra venni és fagyasztani. (via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér