A budafoki gyár szerint ha mindenki csak annyit venne, amennyit fel is használ, nem lenne ez a Nagy Élesztőhiány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A liszt és a vécépapír mellett az élesztőt is nagyon keresték az emberek az elmúlt hetekben a boltokban, a legtöbb helyen el is tűnt a polcokról. A budafoki élesztőgyár, ami lassan 110 éve gyárt élesztőt, hétfőn a Facebookon reagált a hiányra:

Azt írták, a gyár teljes kapacitással működik, napi 24 órában, hétvégén, ünnepnapokon is gyártanak, de az élesztőgyártáshoz idő kell. A megszokott mennyiség többszörösét szállítják a kereskedelmi egységekbe, de a boltok polcairól órák alatt eltűnik az a mennyiség, ami eddig akár 1-2 hétre elegendő volt.

Pedig piacra dobták az eddig sütőiparnak gyártott, 500 grammos kiszerelésű termékeket is.

Azt írták, a pánikfelvásárlás miatt egész Európában élesztőhiány van, pedig ha mindenki csak annyit venne, amennyit tényleg fel is használ a közeljövőben, nem lenne hiány.

Akkor lesz újra elég, ha a fogyasztók elhiszik, hogy ők továbbra is gyártanak, és szállítanak élesztőt, úgyhogy nem kell dobozszámra venni és fagyasztani. (via HVG)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!