Egy rezervátumban tartja a gáláját a UFC, hogy megkerülje a koronavírus miatti korlátozásokat

A New York Times értesülései szerint az UFC, a világ legnagyobb MMA-szervezete egy rezervátumi területen tartja meg az április 18-i gáláját, hogy megkerüljék a a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat. Miközben világszerte sorra fújják le a sporteseményeket, Dana White a szervezet elnöke hosszú ideje hangoztatja, hogy mindneképpen megtartják az eseményt, de a helyszínt nem volt hajlandó elárulni. 

A lap szerint a gálát így Közép-Kaliforniában, a Lemoore-hoz közeli Tachi Palace Kaszinóban rendezik, ami a Tachi-Yokut törzs területén működik. Igaz, március 20-án átmenetileg ezt a kaszinót is bezárták. De ha az eseményt törzsi területen tartják, a UFC-re nem vonatkoznak a Kalifornia állam által elrendelt kijárási korlátozások. Valamint a Kaliforniai Atlétikai Bizottság felügyelete sem szükséges, ami május 31-ig minden sporteseményt felfüggesztett. 

Dana White, a UFC elnökeFotó: Jason Silva/AGIF via AFP

White szerint nézők nélkül, kizárólag online közvetítéssel a legnagyobb biztonság mellett tudják megtartani a meccseket. Amikor az ESPN arról kérdezte, tesztelik-e a bunyósokat koronavírusra, csak annyit mondott, minden szükséges óvintézkedést megtesznek. Az interjúban egyébként azt is felvetette, hogy a további gálák helyszínéül már leszervezett egy szigetet. 

A UFC-nem eddig három gáláját kellett elhalasztania a járvány miatt, és a 18-i program is változott, mivel eredetileg Khabib Nurmagomedovnak kellett volna megvédenie a könnyűsúlyú világbajnoki övét Tony Ferguson ellen, de a határok lezárása miatt Oroszországban ragadt. Így Fergusonnak Justin Gaethje ellen kell bunyóznia. (Valószínűleg Nurmagomedov és Ferguson a világ legszerencsétlenebb párosítása, mivel az összecsapásuk most már ötödszörre maradt el.)

A küzdősportolók biztonságáért fellépő szervezet arra szólított fel, hogy a fertőzésveszély miatt minden hasonló eseményt le kell mondani. Kiemelték azt is, hogy mivel a meccsek után a sportolók gyakran kórházi kezelésre szorulnak, ezzel most csak tovább terhelnék a koronavírussal küzdő ellátórendszert. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér