Újabb 11 ember halt meg, 895-re nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Egészségügy
2020 április 08., 04:34

Elhunyt újabb 11 beteg, többségében idős emberek, de az egyikük csak 49 éves, neki anyagcsere-betegsége és magas vérnyomása volt, ezzel 58 főre nőtt az új koronavírus-fertőzésben (Covid-19) elhunytak száma, közben 94 ember már gyógyultan távozott a kórházból – írja a koronavirus.gov.hu. 

link Forrás

A fertőzést 78 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki, így 78-cal 895 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. 

Az új fertőzöttek száma napi bontásban:

link Forrás

Hatósági házi karanténban 15 481 ember van, és összesen 25 748 mintavétel történt akkreditált laboratóriumban.

A naponta jelentett új fertőzöttek aránya az addigi összes beteghez képest:

link Forrás

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus – írják.

A vírus áldozatainak száma, napi bontásban:

link Forrás

A járvány halálozási aránya magas. Ez nem jelenti azt, hogy az összes koronavírusos beteg közül ennyi számára végzetes is a betegség, csak az igazolt betegek körében. Sokan tünetmentesen vagy úgy esnek át a betegségen, hogy nem tesztelték őket, így nem lesznek igazolt koronavírus fertőzöttek. Az igazoltak között viszont meredeken emelkedik a halálozási arány.

link Forrás

Tegnap megírtuk, hogy március végéig növögetett a naponta elvégzett tesztek száma, március 29-én jutottak el a rekordhoz, akkor 1845 tesztet végeztek egy nap alatt. Aztán hiába megduplázódott meg március 29. és április 7. között az igazolt betegek száma, a vizsgálatok száma visszaesett, 1288 volt az átlag ebben a 9 napban. 

link Forrás

A mai adatok szerint az elmúlt 24 órában minden korábbinál több tesztet végeztek, 2002 darabot. Még ez sem óriási szám, de az is látszik, hogy együtt mozog a naponta elvégzett tesztek száma az új betegekével.

link Forrás

Összesen eddig 25 748 tesztet végeztek Magyarországon.