Parragh: A katás adózók nem nagyon számíthatnak több segítségre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Legalább két lépcsőben fognak visszatérni a gazdaság különböző ágazatai a normális működéshez, először az életben maradáshoz nélkülözhetetlen ágazatok pörögnek fel – például az élelmiszerkereskedelem, energiaellátás –, ezt követően pedig azok az iparágak, amelyek helyváltoztatáshoz kötöttek. Ide a tömegközlekedéstől a turizmusig számos ágazat beletartozik – mondta a Magyar Hangnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

A lap arról is kérdezte Parragh-ot, elegendőek lesznek-e a kormányzati intézkedések a várhatóan erősen megugró munkanélküliség kezelésére, ha a munkanélküli segélyt (álláskeresési támogatást) továbbra is csak 3 hónapig folyósítja az állam. Az MKIK szerint ez elsősorban attól függ, mi volt a munkanélkülivé válók korábbi jövedelemforrása. A katás vállalkozó nem nagyon számíthat semmire. A bejelentett foglalkoztatottak viszont jogosultak munkanélküli segélyre, illetve átképzésre – mondta, hozzátéved, hogy az élelmiszeriparban például mutatkozik kereslet új munkaerőre. (Magyar Hang)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!