Parragh: A katás adózók nem nagyon számíthatnak több segítségre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább két lépcsőben fognak visszatérni a gazdaság különböző ágazatai a normális működéshez, először az életben maradáshoz nélkülözhetetlen ágazatok pörögnek fel – például az élelmiszerkereskedelem, energiaellátás –, ezt követően pedig azok az iparágak, amelyek helyváltoztatáshoz kötöttek. Ide a tömegközlekedéstől a turizmusig számos ágazat beletartozik – mondta a Magyar Hangnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

A lap arról is kérdezte Parragh-ot, elegendőek lesznek-e a kormányzati intézkedések a várhatóan erősen megugró munkanélküliség kezelésére, ha a munkanélküli segélyt (álláskeresési támogatást) továbbra is csak 3 hónapig folyósítja az állam. Az MKIK szerint ez elsősorban attól függ, mi volt a munkanélkülivé válók korábbi jövedelemforrása. A katás vállalkozó nem nagyon számíthat semmire. A bejelentett foglalkoztatottak viszont jogosultak munkanélküli segélyre, illetve átképzésre – mondta, hozzátéved, hogy az élelmiszeriparban például mutatkozik kereslet új munkaerőre. (Magyar Hang)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér