A lakosság 14 százaléka szerzett immunitást a vírus ellen egy német településen, ahonnan a járvány náluk elindult

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kutatók visszamentek Németországba „Vuhanjába”, ahonnan a vírus kiindult és azt tapasztalták, hogy a lakosság 14 százalékánál immunitás alakult ki a vírus ellen, írja a Guardian.

A Bonni Egyetem tudósai mentek vissza a holland határtól nem messze található  Heinsberg településre, hogy megvizsgálják a lakosságot, ahonnan az első német betegek kerültek ki a február 15-i karnevál után. A tudósok most 1000 lakossal készítettek interjút és tesztelték őket, hogy kiderüjön azóta mi a helyzet.

A tanulmány vezetője Hendrick Streeck azt mondta, hogy a térség lakosságának 14 százalékánál alakult ki immunitás a koronavírus-fertőzés után. Pedig a korábbi becslések szerint a lakosságnak csak az 5 százaléka fertőződött meg.

Streeck azt is hozzátette, hogy vírus halálozási aránya a térségben szintén jóval alacsonyabbnak bizonyult, mint az ország többi részén. Heinsbergben a vírussal fertőzött emberek mindössze 0,37% -a halt meg.  

A John Hopkins Egyetem számítása szerint Németországban az országos halálozási arány 1,98 százalék. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér