A lakosság 14 százaléka szerzett immunitást a vírus ellen egy német településen, ahonnan a járvány náluk elindult

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kutatók visszamentek Németországba „Vuhanjába”, ahonnan a vírus kiindult és azt tapasztalták, hogy a lakosság 14 százalékánál immunitás alakult ki a vírus ellen, írja a Guardian.

A Bonni Egyetem tudósai mentek vissza a holland határtól nem messze található  Heinsberg településre, hogy megvizsgálják a lakosságot, ahonnan az első német betegek kerültek ki a február 15-i karnevál után. A tudósok most 1000 lakossal készítettek interjút és tesztelték őket, hogy kiderüjön azóta mi a helyzet.

A tanulmány vezetője Hendrick Streeck azt mondta, hogy a térség lakosságának 14 százalékánál alakult ki immunitás a koronavírus-fertőzés után. Pedig a korábbi becslések szerint a lakosságnak csak az 5 százaléka fertőződött meg.

Streeck azt is hozzátette, hogy vírus halálozási aránya a térségben szintén jóval alacsonyabbnak bizonyult, mint az ország többi részén. Heinsbergben a vírussal fertőzött emberek mindössze 0,37% -a halt meg.  

A John Hopkins Egyetem számítása szerint Németországban az országos halálozási arány 1,98 százalék. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér