A rendőrök ütötték az orvosokat, akik a felszereléshiány miatt tüntettek Pakisztánban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pakisztánban az orvosok ülősztrájkot tartottak, amiért siralmas az egészségügy állapota, nem kapnak felszereléseket és a járvány bizonyos régiókban kezelhetetlenné vált. A tüntetésen viszont a rendőrök brutálisan léptek fel az orvosok ellen, írja a Guadrian.

Az egyik orvos, Amanullah, aki részt vett a hétfői ülősztrájkon azt mesélte, hogy a rendőrség megverte és megalázta őt.

„Az elején azt gondoltam, hogyan tudná a rendőrség erőszakot alkalmazni a Covid-19 frontvonal harcosai ellen, amikor néhány nappal ezelőtt ugyanazok a tisztek tisztelegtek nekünk, amiért harcolunk a járvány ellen?”

- mondta Amanullah, akit egy rendőrségen tartottak fogva a tüntetés után.

Tévedtek, a rendőrök gumibotokkal és fegyverekkel ütötték őket, és rajta kívül 60 másik orvost vettek. Amanullah nem csak a felszereléshiányról számolt be, hanem arról is, hogy az osztályon, ahol dolgozik, van 16 fertőzött orvos, akik rengeteg általuk kezelt betegnek átadhatták a vírust. Ráadásul az állami kórházakban nincs elkülönített osztály a fertőzötteknek. 

Beludzsisztán tartományában, ahol a járvány kitört összesen 19 lélegeztetőgép van, miközben az országban 4000 a regisztrált fertőzött úgy, hogy a tesztek száma nagyon alacsony. Amanullah szerint fogalmuk sincs valójában hány fertőzött van, ezért is lenne nagyon fontos, hogy legalább az orvosoknak legyen védőfelszerelésük. 

Egy másik orvos,  Younas Elahi arról számolt be, hogy felszerelés nélkül az orvosok megölik magukat azzal, hogy koronavírusos betegeket ápolnak, ezért elkezdték megtagadni az ellátást. 

„Így annyira sebezhetők vagyunk, és sírni tudnék, amikor látom a betegeket segítségért könyörögni, az orvosok pedig még megérinteni se tudják őket. Az itt található egészségügyi létesítmények borzalmasak. Azt hiszem, ez a járvány kezelhetetlen Beludzsisztánban ” - mondja.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér