Bírságolják a kézfertőtlenítő-csalókat és az élelmiszerek árával visszaélőket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

300 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a fogyasztóvédelem azt a hentest, aki a Lehel piacon 2800 forintért árulta a csirkemellet kihasználva a járvány okozta felvásárlási pánikot. A hatóság a méregdrágán árult fertőtlenítőszereket is ellenőrzi, egy illegálisan kézfertőtlenítőt gyártó bandára le is csaptak, akik 22 millió forintos kárt okoztak. 

Bejárta az internetet annak a Lehel piaci csirkemellnek a fotója, amit irreálisan magas áron árult egy hentes még március közepén, pont amikor vészhelyzetet hirdetett a kormány. A fogyasztóvédelmi hatóság eljárást indított a férfi ellen, akinek most 300 ezer forintnyi bírságot kell megfizetnie.

A fogyasztóvédelem folyamatosan ellenőrzi a kereskedelmi üzleteket, hogy visszaélnek-e a járvány okozta helyzettel, eddig mintegy 700 üzletet vizsgáltak meg, amiből 70 ellen eljárás indult árfeltüntetési jogsértés miatt.

Vecsésen eljárást indítottak az az autómosó ellen, aki molinón hirdette, hogy 15 ezer forintért koronavírus elleni autófertőtlenítést végez. Az eljárás végén a férfit arra kötelezték, hogy legközelebb csak olyan hirdetést tegyen ki, amit hitelt érdemlő dokumentumokkal alá is tud támasztani.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér