Budai Gyula képviselő kőkemény üzenetben küldte a francba a budapestieket, miközben egész héten Budapestre járkált Lacházáról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A járvány egyik szórakoztató színfoltja volt eddig is Budai Gyula, az otthonmaradísért kampányoló szabadszájú parlamenti képviselő, aki sosem tesz lakatot a facebookjára és pár napja például harcias posztban, fenyegetőzve küldte el a fenébe a magyar nyugdíjasokat.

Budai most azért ragadott érintőképernyőt, hogy húsvét közeledtével megpróbálja elriasztani a lakhelyére, Kiskunlacházára igyekvő budapesti telektulajdonosokat. 

A képviselő tanári modorban veselkedett neki a bejegyzésnek, már a nyitó részben elrejtve egy kis humorgyöngyöt:

“Kiskunlacháza egy közel 10 ezer lakosú település, ahol jól megférnek egymással kunok, tothok, reformátusok és katolikusok”

Majd a lacházaiak járványellenes lépéseinek felsorolása után bemelegítésnek budapestizett egyet:

“Nem szeretnénk abba statisztikába belekerülni, amely szerint a koronavírus a fertőzések 64%-a Budapestre és környező agglomerációba korlátozódik!”

Hogy utána átszakadjon a gát és gátlástalanul szidalmazni kezdje a fővárosiakat:

“Önök pedig pesti polgártársak, akik ide járnak hétvégeken, Húsvétkor, Pünkösdkor, egész nyáron, mintha egy más világból jöttek volna. Önöket nem érdeklik a korlátozások, a lezárt játszóterek. A Duna-parton tömegesen hakniznak,a Duna-parti kis boltba bemennek 9-12 között, még akkor is, ha Önökre szólnak. Kocsival száguldoznak a nyaraló övezetben. Sorolhatnám sokáig …”

Ne legyünk igazságtalanok: Budai szavai talán általánosítók, lehet, hogy úgy pestizik, mintha Lacházán nem lehetne telke dunaújvárosi vagy kecskeméti vagy bármilyen lakosoknak, de feszült helyzetben vagyunk és azt is meg lehet érteni, hogy mindenki félti a maga portáját a fertőzéstől.

Budai is, ő ráadásul nem az az ember, aki ne mondaná ki kereken, mi nyomja a szívét:

 “Most arra kérem Önöket, hogy ha nem tudnak a település szabályai szerint élni, ne jöjjenek ide, maradjanak otthon erre a négy napra, mert elfogyott a türelem. Egyébként mi sem megyünk oda ahol Önök laknak.”

Most pedig nézzünk meg néhány olyan képet, amiket maga Budai “Mi Sem Megyünk Oda” Gyula posztolt a hivatalos Facebook oldalára ezen a héten:

Budai Gyula szerdán, egy nappal azelőtt, hogy kiposztolta volna, hogy “mi sem megyünk oda ahol Önök laknak", Budapesten személyesen tekint meg iratokat:

Budai Gyula hétfőn a budapesti Parlamentben:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó