Egy hónapnyi karantén után kilőttek az űrbe egy amerikait és két oroszt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Két orosz és egy amerikai űrhajóssal a fedélzetén csütörtökön fellőtték Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra a Szojuz MSZ-16 űrhajót. Anatolij Ivanyisint, Ivan Vagnert és Chris Cassidyt a kilövés előtti hónapban a koronavírusjárvány miatt szigorú karanténban tartották.

Az űrhajósokat elzárták a sajtó képviselői elől is, csak videón nyilatkozhattak.

Ivanyisin és Cassidy immár harmadszor, Vagner először vesz részt űrrepülésen.

Az űrállomáson jelenleg az orosz Oleg Szkripocska, valamint az amerikai Jessica Meir és Andrew Morgan tartózkodik. A csapat a tervek szerint április 17-én tér vissza a Földre. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér