Népszava: 36 ezer ágyat kell szabaddá tenniük a kórházaknak, 8 napjuk van

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kásler Miklós miniszter kedden nyolc napot adott arra, hogy a fekvőbetegeket gyógyító intézmények közfinanszírozott ágyainak minimum 60 százalékát alkalmassá tegyék koronavírus-fertőzöttek ellátására - írja a Népszava. Ez 36 ezer ágyat jelent a 60 ezerből. A Népszava cikke szerint az intézkedés egy miniszteri levélből derül ki.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ezeken az ágyakon fekvő betegeket haza kell küldeni, vagy máshol kell elhelyezni. Március elején is felszabadítottak nyolcszáz ágyat a miniszter kérésére, akkor a járványosztályokat üríttették ki.

A Népszava szerint most 36 ezer férőhelyről kell a betegeket máshova helyezni. Valószínűleg nem foglalt minden ágy ezek közül, mert a veszélyhelyzet kihirdetése óta csak halaszthatatlan esetekben fogadnak betegeket. (Népszava)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér