Népszava: 36 ezer ágyat kell szabaddá tenniük a kórházaknak, 8 napjuk van

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kásler Miklós miniszter kedden nyolc napot adott arra, hogy a fekvőbetegeket gyógyító intézmények közfinanszírozott ágyainak minimum 60 százalékát alkalmassá tegyék koronavírus-fertőzöttek ellátására - írja a Népszava. Ez 36 ezer ágyat jelent a 60 ezerből. A Népszava cikke szerint az intézkedés egy miniszteri levélből derül ki.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ezeken az ágyakon fekvő betegeket haza kell küldeni, vagy máshol kell elhelyezni. Március elején is felszabadítottak nyolcszáz ágyat a miniszter kérésére, akkor a járványosztályokat üríttették ki.

A Népszava szerint most 36 ezer férőhelyről kell a betegeket máshova helyezni. Valószínűleg nem foglalt minden ágy ezek közül, mert a veszélyhelyzet kihirdetése óta csak halaszthatatlan esetekben fogadnak betegeket. (Népszava)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót