Prága a koronavírusra hivatkozva megregulázta az Airbnb-ket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A prágai városvezetés kihasználta, hogy a koronvírus miatt most nincsenek turisták Prágában és gyorsan lekorlátozta az Airbnb piacot, írja a Reuters.

A prágai Airbnb-zés régóta okozott problémát a városvezetésnek, főleg mert kiszorították a lakókat a belvárosból, és nem is lehetett megfelelően ellenőrizni ezeket a lakásokat. Prágában 2018-ban 12 ezer Airbnb-t regisztráltak, amit most a járványnak és a turisták elmaradásának köszönhetően szabályoznak.

A koronavírus miatt a cseh parlament alsóházának rendkívüli hatásköre van, ezért gyorsan elfogadták azokat azt intézkedéseket, amik lehetővé teszik a helyi hatóságok számára, hogy korlátozzák az Airbnb-ket, több információt és adót szedhessenek be a lakások tulajdonosaitól.

Az Airbnb tulajdonosoknak az új intézkedés szerint információt kell adniuk a lakások helyéről, arról, hogy milyen sűrűn vannak kiadva, a bérleti díjből befolyó összegekről és arról, hogy milyen platformon tartják a bérlőkkel a kapcsolatot. 

Eközben Magyarországon egyre több Airbnb tulajdonos hagy fel az eddigi tevékenységével és adja ki hosszútávon a lakásait, mert mostanában nem igen számíthatnak turistákra. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó