Szaúd-Arábia bevásárolt európai olajrészvényekből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagybevásárlást tartott európai olajipari vállalatokból a szaúdi szuverén vagyonalap (PIF). A szaúdi állam pénzét kezelő alap a Wall Street Journal értesülései szerint egymilliárd dollár értékben vásárolt be négy európai olajtársaság, a norvég Equinor, a Royal Dutch Shell, a francia Total és az olasz Eni részvényeiből, kihasználva, hogy azok árfolyama a nyomott olajárak miatt az év eleje óta jelentősen, 23-35 százalékkal esett.

A pontos értékekről a lap nem tudott beszámolni, de úgy tudják, hogy az Equinorban legalább 200 millió dollár értékben szereztek értesülést, ezzel minimum a 12. legnagyobb befektető lettek a cégben. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!