Bértámogatás, kibővített munkaidőkeret, hallgatói hitel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csütörtök éjjel megjelentek a Magyar Közlönyben a kormány gazdaságvédelmi intézkedései. A kormányrendeletek szerint

  • a bértámogatás keretében a csökkentett munkaidőre kényszerülő dolgozók esetében annak a bérnek a 70 százalékát legfeljebb három hónapra átvállalja a kormány, amit a dolgozó a rövidített munkaidő miatt nem kap meg (erről itt írtunk részletesebben), 
  • a munkáltató legfeljebb 24 havi munkaidőkeretet is elrendelhet, az ettől eltérő kollektív szerződéseket nem lehet alkalmazni, 
  • legfeljebb 3 hónapig, legfeljebb 318 920 forintos bértámogatást kaphatnak a kutatás-fejlesztési munkakörben dolgozók,
  • a felsoktatási hallgatók legfeljebb 500 ezer forintos szabad felhasználású hitelt vehetnek fel (azok is, akiknek már van diákhitelük), a felnőttképzésben résztvevők pedig legfeljebb 1,2 millió forintosat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó