Egy hónapra letartóztatták a hamis fertőtlenítőszerrel üzletelő csalókat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy hónapra letartóztatásba helyezte a főügyészség azt a négy embert, akik kézfertőtlenítésre alkalmatlan fertőtlenítő szerekkel kereskedtek a X. kerületben, Kőbányán.

A csalók: egy apa és lánya, valamint az üzletnek céges hátteret biztosító megbízóik egy fertőtlenítőszer-üzemet működtettek, és lelepleződésükig több mint 22 millió forint értékben adtak el bevizsgálás nélküli, hatástalan termékeket „Antiviral Plus” néven.

A két férfit és a két nőt keddi elfogásuk után jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszövetségben és közveszély helyszínén elkövetett csalás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezt hagyta most jóvá a Budai Központi Kerületi Bíróság. A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek ellene - áll az ügyészség közleményében.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó