Hörcsögök is karanténba kerültek Hongkongban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem csak emberek, háziállatok is kerülhetnek karanténba a koronavírus-járvány idején - mutatja Hongkong példája, ahol a járvány kitörése óta már 52 házi kedvencet különítettek el gazdáiktól, miután ők megfertőződtek a vírussal, vagy érintkeztek fertőzöttel.

33 kutya és 17 macska mellett két hörcsög is karanténban van.

A koronavírust minden jel szerint háziállatok is képesek elkapni az emberektől, Hongkongban is az után döntöttek az állatok karanténba helyezéséről, miután egy kutya szervezetében azonosították a vírust. Eddig összesen két kutya és egy macska eredménye lett pozitív.

A háziállatok karanténja a város egyik kikötője területén épült ki. Az épületben 12 elkülönített szobában gondozzák és tesztelik az állatokat a hongkongi mezőgazdasági, halászati és természetvédelmi hatóság munkatársai.

Gazdáik akkor vihetik haza őket, ha az ő karanténjuk is letelt, és persze, ha a kisállatok tesztjei is negatívak lettek. (rthk.hk)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér