Húsvétra lezárják a keszthelyi Balaton-partot

járvány
2020 április 10., 06:51

A húsvéti hosszú hétvége idejére kordonokkal zárja le a Balaton Keszthely városához tartozó partszakaszát a helyi önkormányzat. A döntést Nagy Bálint polgármester közölte Facebook-oldalán. Emellett arra kért mindenkit, aki tervezte, a veszélyhelyzet idején ne látogasson el Keszthelyre.

A városban a polgármester április 4-i információi szerint már 13 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak a hatóságok, és velük együtt összesen 50 fő volt hatósági házi karanténban. Köztük van a Keszthelyi Televízió egyik munkatársa is.

Győrben is tiltások

Szinte az összes városi vízparton, parkban és piknikezőhelyen megtiltja a tartózkodást Győr önkormányzata is a hétvége idején - jelentette be Dézsi Csaba András, a város polgármestere péntek reggel a Facebook-oldalán.

A város számos fontos közterén, például a Széchenyi téren és a Dunakapu téren is csak áthaladhatnak mostantól emberek, a letelepedés nem engedélyezett.

„A babakocsis gyermeksétáltatás és a kutyasétáltatás megengedett a járványügyi szempontból fontos távolságtartási szabályok betartása mellett, azonban a játszótereken, valamint közterületeken található padokon vagy más utcabútoron tartózkodni tilos” - fogalmaz a polgármester.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy a kormány egy hónapra meghosszabbítja a járvány miatt életben lévő kijárási korlátozást. Ugyanakkor a húsvéti ünnepek idejére speciális felhatalmazást ad az önkormányzatoknak, hogy ha úgy látják jónak, szigorítsanak a szabályokon. Erre reagál pénteken várhatóan még több önkormányzat.