Mostantól a dohányboltok is csak délután háromig lehetnek nyitva

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy országszerte ellenőrizni fogják az idősotthonok helyzetét, miután már két otthonról is tudni, ahol többen megbetegedtek.

A rendőrség részéről Pintér Tibor mondta el, hogy az elmúlt 24 órában összesen 1255 intézkedésre volt szükség a kijárási korlátozások szabályait megszegőkkel szemben, de több mint 650 esetben a rendőrök csak figyelmeztettek. 

A csütörtökön megjelent kormányrendeletek egyik legkomolyabb változása a mindennapi élet szempontjából, hogy a dohányboltok kikerülnek a kivételek közül, azaz hasonlóan sok másik üzlethez, ezeknek is be kell zárniuk minden nap délután háromkor. Pintér elmondása szerint erre azért volt szükség, mert az ellenőrzések során azt tapasztalták, hogy a dohányboltok sokszor csoportképző helyek voltak. 

Pintér kérdésre elmondta azt is, hogy nincs ismert fertőzött a magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekben. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó