A 65 év felettiekre vonatkozó kijárási tilalommal fenyeget a kecskeméti polgármester, miután az egyik idősotthon lakója kiszökött vásárolni

Egészségügy
2020 április 11., 10:47

„Tegnapi napon a Margaréta otthon egyik lakója kiszökött és elment vásárolgatni” - adta hírül Kecskemét fideszes polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia a Facebookon. A városvezető szerint visszaérkezésekor azonnal karanténba helyezték az öreget, de az ilyen magatartás másokat is súlyosan veszélyeztet.

Szemereyné arról is írt, hogy levélben kérte az idősotthonok lakóit a felelősségteljes együttműködésre. „Akkor még úgy gondoltam, hogy a korosztályuk iránti tiszteletből nem élek jelenlegi jogommal, és nem rendelek el városi szinten teljes kijárási tilalmat a 65 év felettiek számára. A mai eset rávilágított arra, hogy ezt újra kell gondolnom, mindannyiunk érdekében. Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat.”

A polgármester szerint ez azt jelentené, hogy a 65 év felettiek Kecskeméten 9-12 között sem hagyhatnák el otthonaikat, a városi Gondoskodó Szolgálat látná el őket.

„Higgyék el, nagyon sajnálom, de ha szép szóval nem megy, és ez a tendencia folytatódik, akkor kénytelen leszek meghozni ezt a döntést. Ez a város érdeke” - írta a polgármester, aki arról is hírt adott, hogy a szombati nyugdíjasszökéstől függetlenül a város már megrendelt több koronavírus-tesztet, a jövő héten meg is kezdődik a Margaréta Otthon lakóinak tesztelése is.

link Forrás