A polgármester szerint a borsodnádasdi idősek otthonában élők több mint fele fertőzött

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"A mai napon Borsodnádasdot érintően koronavírusos esetek kapcsán döbbenetesen rossz híreket kaptam," - posztolta szombat este a település Facebook-oldalára a polgármester. Hivatalos tájékoztatást nem kapott, így több forrásból is próbált pontos információhoz jutni a településen működő állami fenntartású idősotthonról. Kormos Krisztián úgy tudja, hogy csütörtökön az otthon összes lakóját és dolgozóját tesztelték, az eredmények pedig azt mutatják, hogy

"az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik, a 41 fős intézmény több mint fele érintett."

Hozzátette: a hivatalos tájékoztatás ellenére azért tartotta fontosnak a lakosság informálását, hogy még jobban figyeljenek a szabályok betartására, hiszen 

"nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is - vagy onnan került be."

Kormos polgármester korábban már közölte, hogy négy lakó biztosan fertőzött, így szombattól hétfő estig kijárási korlátozásokat vezettet be a településen.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó