Autós távgyóntatást is végeznek amerikai papok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Scott Holmer tiszteletes, a marylandi Szent Edvárd templom papja autóból gyóntatja a hívőket, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében előírt, legalább 2 méteres távolság betartásával az AFP fotóján:

Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Ahogy a Szemlélek blog összeállítása is felhívja a figyelmet, a papon van egy szemellenző is, amit a képen ugyan a homlokán tart, de ha a hívek kérik, lecsúsztatja a szemére, ezzel tartva a gyónási titkot.

Az Egyesült Államok több államában vannak felekezetek, melyeknek gondot okoz a koronavírus terjedésének lassítása érdekében előírt távolságtartási intézkedések betartása, több templomban is miséztek az előírások ellenére, ezekben az ügyekben a rendőrség bírságokat szabott ki. Louisiana államban viszont még mindig van pap, aki szerint a templomba járás korlátozása alkotmányellenes.

A legtöbb templomban azért jobb a helyzet, a felekezetek többsége új módszereket talált ki a gyóntatásra és az igehirdetésre. Van, ahol autóstemplomokat rögtönöztek, a papok hatalmas parkolókban, hangszórókkal hirdetik az igét, amit autókból hallgathatnak a hívek, máshol pedig online közvetítik a miséket. (El País)

Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér