Autós távgyóntatást is végeznek amerikai papok

vallás
2020 április 11., 08:51

Scott Holmer tiszteletes, a marylandi Szent Edvárd templom papja autóból gyóntatja a hívőket, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében előírt, legalább 2 méteres távolság betartásával az AFP fotóján:

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Ahogy a Szemlélek blog összeállítása is felhívja a figyelmet, a papon van egy szemellenző is, amit a képen ugyan a homlokán tart, de ha a hívek kérik, lecsúsztatja a szemére, ezzel tartva a gyónási titkot.

Az Egyesült Államok több államában vannak felekezetek, melyeknek gondot okoz a koronavírus terjedésének lassítása érdekében előírt távolságtartási intézkedések betartása, több templomban is miséztek az előírások ellenére, ezekben az ügyekben a rendőrség bírságokat szabott ki. Louisiana államban viszont még mindig van pap, aki szerint a templomba járás korlátozása alkotmányellenes.

A legtöbb templomban azért jobb a helyzet, a felekezetek többsége új módszereket talált ki a gyóntatásra és az igehirdetésre. Van, ahol autóstemplomokat rögtönöztek, a papok hatalmas parkolókban, hangszórókkal hirdetik az igét, amit autókból hallgathatnak a hívek, máshol pedig online közvetítik a miséket. (El País)

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN/AFP