Karácsony: Az utcák, parkok, terek most nem telhetnek meg élettel

POLITIKA
2020 április 12., 06:19

Karácsony Gergely rövid Facebook-üzenetben köszöntötte a budapestieket Facebook-oldalán. A főpolgármester a bejelentkezésben arról beszélt, hogy ez a húsvét más lesz, mint az előző évek ünnepei, az utcák, parkok, terek ugyanis most nem telhetnek meg élettel.

link Forrás

„Arra kérem önöket, maradjanak otthon, mert most azzal tehetik a legtöbbet a szeretteikért, ha nem találkozunk velük, és azzal tehetünk legtöbbet a városunkért, ha kedvenc tereink üresen maradnak” - mondja a felvételen Karácsony, aki szerint az idei ünnep mindenek előtt az áldozatvállalásról szól majd. 

A budapestiek azzal hozhatják a legnagyobb áldozatot, ha otthon maradnak, ezzel segítik ugyanis leginkább azok munkáját, akik ezt nem tehetik meg - a bolti eladók, a patikusok, az egészségügyi dolgozók, orvosok, ápolók munkáját - szól az üzenet. 

Karácsony arról is szól az üzenetben, hogy érdemes nem börtönként, hanem inkább óvóhelyként tekinteni a négy falra, ami körülvesz most bennünket.

Csütörtök este, miután a kormány lehetőséget adott a polgármestereknek, hogy saját hatáskörben szigorítsák a kijárási korlátozásokat, a főpolgármester bejelentette, hogy a hosszú hétvége idejére lezárják a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet, és a Római-partot is.