Szakszervezet: Ezt az utolsó vacsorát logikusan a kivégzés követi

Éles hangú tiltakozó közleményt adott ki hétfőn a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének elnöksége. A KKDSZ elfogadhatatlannak tartja azt a törvénytervezetet, amely alapján a kulturális területen dolgozók (könyvtárosok, múzeumi és levéltári munkatársak többek között) elvesztenék közalkalmazotti jogállásukat. Különösen felháborítónak tartja a szakszervezet, hogy a kormány a húsvéti munkaszünet idejét adta meg nekik, hogy véleményezzék a tervezetet. Ezzel kapcsolatban így fogalmaz az elnökség:

"A „jó stílusérzékkel” húsvét ünnepének előestéjén, az utolsó vacsora napján az érdekképviseletekhez véleményezésre eljuttatott tervezet, ha megvalósul, valóban a kulturális szolgáltatások utolsó vacsorája lesz, melyet logikusan csak a kivégzés követhet."

A KKDSZ szerint eddig is alul fizették a kulturális szféra dolgozóit, de legalább kompenzálta őket valamennyire néhány juttatás, és a közalkalmazottaknak járó biztonság és kiszámíthatóság. Ha ez is elveszik, akkor sokan otthagyják a pályát, ráadásul az önkormányzatok forrásai különbözőek, ezért óriási különbségek lesznek az intézmények finanszírozásában, és így színvonalában is. 

A KKDSZ érdemi egyeztetést követel. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó